Σχετικά

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Η εταιρεία LAKALUKA είναι μια συλλογή δημιουργιών μοναδικού σχεδιασμού, συνδιαμορφωμένη και διαρκώς εμπλουτιζόμενη με τις νέες τάσεις. Οι δημιουργοί της Άννα Παρασκευαΐδου και Παναγιώτης Σιάτης, αναζητώντας πάντα διεξόδους στη ζωή και στην  τέχνη το 2005 εγκατέλειψαν την Αθήνα για να εγκατασταθούν μόνιμα στην Ξάνθη. Τόσο τα χειροποίητα κοσμήματα που κατασκευάζουν, όσο και τα στέφανα γάμου, που ξεκίνησαν να δημιουργούν λίγο μετά το δικό τους γάμο, χαρακτηρίζονται από μια μεταμοντέρνα, εκλεκτική και παιχνιδιάρικη αισθητική που φλερτάρει με σύμβολα και μοτίβα από την αρχαιότητα, το Βυζάντιο και την παραδοσιακή και μοντέρνα τέχνη μέσα από σύγχρονες μινιμαλιστικές φόρμες.

 

Στέφανα

Χτίζοντας πάνω στον συμβολισμό της ένωσης δύο ανθρώπων σε μια νέα οντότητα, η LAKALUKA  δημιουργει την σειρά αλληλοσυμπληρούμενων στεφάνων γάμου L’ Autre Moitié (=το άλλο μισό), τα οποία κουμπώνουν τέλεια μεταξύ τους, παρόλη την ομοιότητα ή διαφορετικότητά τους, δημιουργώντας έτσι έναν τέλειο κυκλο σε μια νεα μορφή και ένα  συμβολικό ενθύμιο της ένωσης των νεόνυμφων.

 

Κοσμήματα

Επιδιώκοντας την ενθάρρυνση της προσωπικής έκφρασης του γούστου των ανθρώπων που θα τα φορέσουν, τα κοσμήματα LAKALUKA είναι διαδραστικά και μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους με αμέτρητους τρόπους. Κάποια αναπτύσσονται σε μη συμβατικές διαστάσεις, κάποια είναι oversized, και κάποια άλλα σπονδυλωτά, αποτελούμενα από περισσότερα από ένα κοσμήματα συνδυασμένα μεταξύ τους. Το κοινό τους είναι ότι είναι καθημερινά fashion κοσμήματα ιδιαίτερου σχεδιασμού, η τελική εικόνα των οποίων διαμορφώνεται από εκείνον-η που τα φοράει.